Tompa Dénes - edző


Igaz szerelmem hosszú évek óta a japán kardvívás. Ennek a szenvedélyemnek a Nitó-jutsu Seishin-ryu kenjutsu iskola égisze alatt hódolok, gyakorlom és oktatom is japán kard művészetét. A név magyarul annyit tesz: a Két kard iskolája. Jellegzetessége, hogy a haladó tanítványok már a kettő katana együttes használatát tanulják

A japán kard iránti rajongásom 18 éves koromban kezdődött. Egy jó barátom látott egy kiírást a BME-n, s pár hét múlva már ott sorakozott az egész társaság a pénteki edzésen. Mindennek már sok-sok éve, időközben végigjártam a szamárlétrát és 2014 óta 2. dan fokozattal büszkélkedhetek.

S miért pont a kard fogott meg és nem a puszta kéz, vagy más fegyver?

“A medvének karma van, az ember kezébe a kard való” mondta annak idején a mesterem, s maximálisan egyet is értettem vele. Persze voltak más okok is, de mára – azt kell, hogy mondjam – a kard nélkül sokkal üresebb lenne a világ számomra. A kard a mindennapokból való kiszakadás nagyszerű eszköze, de ezek mellett egy életen át tanulható, tökéletesíthető műfaj is egyben.

A mai napig rajongással merülök el egy-egy technika nüánsznyi apróságaiban és ezt a varázst és szeretetet igyekszem átadni az edzéseimre látogató növendékeimnek is.Ez vagyok én, Tompa Dénes.