Kifőzdék vs otthonról hozott ebédNéha én is elkövetem azt a hibát, hogy a városban rohangálva keresek valami egészségesnek mondható ebédet, mert nem készítettem össze dobozkába a kajámat reggel.

Ilyenkor verem a fejem a falba, mekkora marha vagyok persze… Amikor elém rakják a húst körettel 1500 Ft-ért és elkezdem analizálni mit is kaptam: egy merőkanál rizs vagy jó esetben bulgur, ha trendi a kifőzde… (max 5 dkg, de szárazon lemérve annyi sincs tuti… kb. 200 Ft), egy szelet csirkemell rádobva valami sajt, vagy zöldség, hogy gusztább legyen (hús kb. 10 dkg). A tányéron nagy adagnak tűnik, de kb. 3 perc és már bent is van… 🙂. Az össz. nyersanyag költség kb. 500 Ft. Persze, ehhez jön még hozzá az előállítás költsége, munkabér, stb… igy jön ki egy jó ebéd kb 1500 Ft-ra, ami után 2 óra múlva megint kajás vagyok… És most ne beszéljünk a konyhatechnikai eljárásokról… mennyire zsír és só szegény az a kaja, stb… Hülyének is megéri, nemhogy nekem 🙂

kifozdekGondoljátok át, megéri e előző nap összedobni dobozokba a másnapi étkezéseket?! Az van benne, amit te szeretsz, olyan ízvilággal, annyi mennyiséggel, ami Neked kell. Nekem például a kifőzdében kapott 5 dkg rizs nem elég, ha épp egy klassz lábedzés után vagyok…

Jönnek a kifogások, hogy nekem nincs időm pancsolni otthon a kajával… A rizs/bulgur megfő magában, nem kell szobrozni mellette… A húsi sütőzacskóban magában elvan a sütőben… Veszel mellé salátamixet, ha lazáskodni akarsz valami jó dresszinget is rá :), és kész a perfekt ebéd, fele annyiból.

Én azt javaslom, előző este szánj rá maximum egy órát és találd ki mit ennél holnap, vegyél dobozokat reggelinek, tízórainak, ebédnek, uzsonnának és rakosgasd össze. Így, ha az van, amit gyakran hallok tőletek, hogy az a “k*csög főnököm” még ebédelni sem enged ki, nem tudtok rendesen enni, éheztetitek a szervezeteteket, akkor is van megoldás.

És ne feledkezzetek meg a minimum napi 3 liter víz fogyasztásról sem. Erről egy korábbi cikkünkben olvashatsz részletesebben ‘Folyadékfogyasztás. Mit igen és mit ne?‘ címmel. 

További tanácsokért pedig keress engem, vagy bármely edzőt bizalommal!

Kapcsolat


Szólj hozzá