Nőiesség megtartása kemény sport mellett, ez lehetséges?noiesseg megtartasaSzemélyi edzőként sűrűn találkozom olyan kijelentésekkel, hogy “Nem akarok izmos karokat.“, vagy “Nem szeretnék súlyzós edzéseket, mert vastag lesz a lábam!“, “Én csak fogyni szeretnék, izmosodni nem.“, stb.

Sokakban még mindig idegen a női idomok kidolgozottsága. Valóban régen az ideál a kerek forma volt (vékony derék, széles csípő), de valljuk be, ma már az sem az áhított testalkat 🙂 Bár minden nézőpont kérdése. Egy a fontos, ne más miatt legyél izmos, vagy vékony, hanem önmagad miatt! Legyél az, aki szeretnél, de legfőképp egészséges!

Én is kaptam hideget-meleget egyaránt anno, és tudom, hogy minden nőnek fontos a nőiesség megtartása.

Hogy én férfias lennék? Nem hinném… sőt! Úgy gondolom, ha magaddal meg vagy elégedve, akkor vagy igazán szexi és nőies! Mert a kisugárzásod, a belső tulajdonságaid és viselkedésed tesz nővé!

Na de nézzük „izom oldalról” is! 🙂 Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy az izomtömeg növelése hosszú évek kemény munkája, mind edzés, mind pedig étkezés szempontjából. Megfelelő edzésmódszer, kis ismétlésszámmal, nagy ellenállással végzett gyakorlatok, illetve speciális tömegnövelő sorozattípusok, edzéselvek mellett (amit ugye kezdő szinten még nem alkalmazunk), a tiszta, megfelelő fehérje- szénhidrát-zsír arányú étrend eredménye.

Ugyanolyan nehéz, s szakmailag is óriási munka izmot építeni, mint zsírt faragni. Nem fogtok 1-2 hónap alatt, de még 1-2 év alatt sem, úgy kinézni, mint a férfiak!

Az edzés, a rendszeres testmozgás, egészségünkre, s nem utolsó sorban a lelkünkre is pozitív hatással bír! Amellett, hogy feszesebbek lesznek a tónusok, formásabbak a karok, lábak, az önbizalom is nő, ezáltal nőiesebbnek, csábítóbbnak érezzük magunkat! Ezért fontos, hogy Te akard! Ha nem érzed jól magad a bőrödben, ezt sugárzod kifelé is, ezt látják mások is.

Szóval Lányok, Asszonyok! Ne úgy képzeljétek el magatokat, ahogy az újságokban a testépítő amazonok kinéznek… Az egy felépített, hosszú diéta, vízhajtás, s megannyi részletből álló felkészülés eredménye!!!

A sport az egyik legjobb dolog az életben, a Te választásod, mi a célod vele! Gyere el edzéseim bármelyikére, és együtt felépítjük az edzéstervedet!

Várlak szeretettel edzéseimen!


Szólj hozzá