Megfelelő sportruházatMilyen ruhát viseljünk edzéshez?

Az edzéshez viselt ruha kiválasztása lehet, hogy nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre látszik. Most biztosan többen legyintetek, hogy nektek teljesen mindegy, mert otthon edzetek, de talán nektek is érdemes tovább olvasni, hátha tudunk néhány praktikus ötlettel szolgálni, hiszen vannak olyan alapdarabok, amelyek nem szabad figyelmen kívül hagynunk.

megfelelo sportruhazat

Először nézzünk néhány alapszabályt:

– Olyan ruhát válassz edzéshez, ami kényelmes, jól érzed magad benne és elég teret biztosít a mozgáshoz.
– Edzés közben minél kevesebb ruha legyen rajtad, de nagyon figyelj arra, hogy ne fázz!
– Ne válassz olyan ruhát, ami nem vezeti el az izzadtságot! Lehetőleg pamut anyagú legyen, ami könnyen szellőzik. A rugalmas anyagból készült, kimondottan sportolás céljára gyártott öltözetek is előnyösek lehetnek például egy aerobik órára.
– Ha nem szereted mutogatni az alakodat, akkor se válassz túl bő öltözéket, főleg alulra. Nem szerencsés, ha biciklizés vagy futás közben belegabalyodsz a szárakba.

Most jöhetnek az alapdarabok:

– Egy lábat stabilan tartó, kényelmes cipő elengedhetetlen. A különböző edzésekhez, más-más cipő szükséges. Úgyhogy azt ajánljuk, gondold át, mihez szeretnéd használni. Teremben szeretnél edzeni, aerobikozol, táncolsz, esetleg futáshoz keresel cipőt. Ehhez már szakember segítségét is kérhetitek. (A futócipőkről bővebben már a futásról szóló sorozatunkban olvashattatok.)
– Nőknél elengedhetetlen alapdarab a sportmelltartó. Kényelmes viselet, és segít megőrizni a melleid feszességét.
– Pamut zokni, hogy a lábfejed is jól szellőzzön.
– Kényelmes alsónemű, mely nem vág be sehol, nem mozdul el edzés közben.

Néhány gondolat a szabadtéri edzésről:

– Mindig az évszaknak megfelelően öltözz fel!
– Hőségben viselj atlétát, rövid sortot, vékony sapkát, és ne feledkezz meg a napvédelemről!
– Ha hűvösebb az idő, a szokásos öltözékedre vegyél fel egy kényelmes pulóvert, esetleg széldzsekit, télen pedig sapkát és kesztyűt is.

Néhány gondolat a teremben végzett edzésről:

– Ne eddz meztelen felsőtesttel, melltartóban! Nagyon nem higiénikus, hiszen előtted és utánad is fogja valaki használni a gépeket, polifoamokat, szőnyegeket. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor használj törölközőt!
– Mindig viselj cipőt! Semmiféle edzésen ne jelenj meg papucsban, hiszen balesetveszélyes!
– A teremben minden évszakban azonos a hőmérséklet, de nagy valószínűséggel működik a légkondicionáló, így érdemes magaddal vinned egy pulóvert, amit mozgás után felveszel, elkerülve ezzel a megfázást.
– A túlságosan bő öltözék teremben kifejezetten kerülendő, mert könnyen beleakadhat a gép valamelyik részébe, ami szintén balesetveszélyes.

További információkért fordulj hozzánk bizalommal!

EdzőinkKapcsolat


Szólj hozzá