Jótékonysági edzés a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon lakóinakTörténetünk pár éve kezdődött az otthon lakóival és dolgozóival. Véletlenül akadtam rá az internetet böngészve, amikor megláttam egy épp aktuális kérésüket a nagyvilág felé: nem pénzt kértek hanem, kis cipőket, kinőtt ruhákat, tisztálkodási szereket a gyerekeknek!

Kutakodtam kicsit és megtaláltam kihez kell fordulni, ha segítenénk.

Elsőre az otthon vezetőjével, Pásztor Melindával beszéltem telefonon, aki szorgalmazta, hogy mindenképpen találkozzunk személyesen az otthonban. Miután ez megtörtént nem is volt kérdés, hogy a csapattal cselekedni fogunk!

Kicsit az otthonról:

Az otthon lakói egészen pici gyerekektől a kamaszokig terjednek. Szép zöld környezetben élnek, szép az otthon épülete van minden, ami kell. Ne képzeljünk el egyből omladozó falakat, túlzsúfolt szobákat, stb. mert nem így van. VISZONT, ha szabad ilyen erős kifejezéssel élni, akkor azt bátran mondhatom, hogy az itt elő gyerekeknek nem egyszerű a soruk.
Itt olyan fiatalok laknak, akikről szüleik lemondtak, nem tudják, vagy nem akarják őket eltartani, zűrös családi okok miatt elvették a gyerekeket a szülőktől vagy épp már nem is él anya és apa.
Omladozó falaknak inkább képzeljük el a gyerekek múltját és jövőjét!

92_web

A gondozók/gyámok, mint például Melinda, minden nap azért dolgoznak, hogy ezeknek a gyerekeknek jó életük és jövőjük legyen. Minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ne szenvedjenek semmi olyanban hiányt, ami ilyen korban szükséges és alap dolog. Itt rögtök rátérnék az étkeztetésre… Képzeljétek most el, hogy napi 600 forintból kellene megoldanotok az egész napi étkezéseteket. Na? Ugye, hogy egy kis fejben matek után már el is gondolkodik az ember: ezt meg hogy? Nos, ők valahogy megoldják, mert muszáj! Ha nincs más lehetőség, akkor kihozzák az otthon dolgozói a legjobbat mindenből!

Ilyen jótékonysági edzés, mint a december 10-i, már kétszer volt, amit nekik szerveztünk. Sikeresen zártuk mindegyiket, hiszen anyagilag is és tárgyilag is tudtunk segíteni.
Leállni nem fogunk! 🙂 Továbbra is segíteni fogjuk az otthon lakóit, szóval számítsatok még jó pár ilyen edzésre, ahol összejön nyolcvan ember és együtt mozog egy jó ügyért!
Az egész csapat nevében köszönöm, hogy velünk tartottatok idén is!

U.I. : Ha valaki úgy érzi, tudna segíteni egy kicsit az otthon gyermekeinek, akkor keressen bátran engem (Mikus Alex), vagy közvetlenül az otthont az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

Szilágyi Erzsébet Gyermekotthona

1038 Budapest, Dózsa György u. 44.

Telefon/Fax: 06-1/2401769, 06-1/2420809

E-mail: szilagyigyermekotthon@t-online.hu

Kontakt személy: Pásztor Melinda

Tovább az edzés képeihez


Szólj hozzá